About Green & Innovation

Green & Innovation

Samen gaan we voor groener zakenreizen!

Nieuwe technologie

Achtergrond

In de afgelopen decennia is de luchtvaartsector explosief gegroeid. Consumenten zijn o.a. door een groeiende economie en lage tarieven veel meer gaan vliegen. Door verdere internationalisering van het bedrijfsleven is ook het zakelijk reisverkeer enorm toegenomen. Hierdoor groeit ook de CO2-uitstoot van het vliegverkeer exponentieel.

De technologische oplossingen aangebracht door de sector zelf zullen op korte termijn niet voldoende zijn. Zakenreizen is vervuilend, de wereld rondvliegen is een belangrijk onderdeel van de ecologische voetafdruk van bedrijven. Uit onderzoek is gebleken dat bij grote bedrijven zakenreizen zelfs 25% van de ecologische voetafdruk bepaalt.

This is urgent!

Waarom een Eco Label?!

Wanneer we als zakelijke reisorganisatie nu geen actie ondernemen op het gebied van duurzaamheid zijn we te laat. De prijzen en marges staan enorm onder druk, ons bestaansrecht hangt af van de meerwaarde die we kunnen bieden en die kunnen we o.a. door middel van een goed duurzaamheidsplan aantonen. Uit onderzoek is eveneens gebleken dat 70% van travelmanagers vindt dat reizigers duurzame keuzes moeten kunnen maken en dat duurzame reisopties aangeboden moeten worden.

Wil jij meer weten over het Eco Label of direct starten?!

Contact